Voetreflextherapie bij klachten

Voetreflextherapie werkt als volgt. Door massage van de reflexgebieden van de voet wordt de energetische doorstroming van het gehele lichaam bevorderd. Hierdoor wordt het lichaam gerevitaliseerd en worden blokkades opgeheven. Deze blokkades zijn vaak de oorzaak van specifieke klachten. Alle massages vinden plaats op de voet.

Enkele voorbeelden van behandelingen voor specifieke klachten zijn:

- Een massage bij stress

- Een spijsverteringsmassage bij bijv. klachten van de stoelgang

- Een hormonale massage bij overgangsklachten en andere hormonaal gerelateerde klachten

- Een hoofdmassage bij bijv. oor- en oogklachten

- Een spier- en gewrichtsmassage bij bijv. rugklachten

Door mijn ervaring zie ik dat lichamelijke en/of emotionele klachten meerdere oorzaken kennen. Stress is bijvoorbeeld een belangrijke factor waardoor klachten ontstaan. Soms kan spanning in de thuissituatie of op het werk voor veel klachten zorgen. In andere situaties is een verkeerde werkhouding een oorzaak van nek- en schouder klachten. En spijsverteringklachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door verkeerde voeding of erfelijke factoren. Ik kijk dus verder dan alleen naar de klacht zodat we niet alleen de klacht kunnen wegnemen maar ook mogelijke oorzaken kunnen wegnemen.

Ik werk al meer dan 10 jaar als voetreflextherapeute en heb veel ervaring bij veel verschillende klachten. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar uw verhaal, zodat ik u kan helpen met goede en praktische adviezen. De start van een behandelingstraject is daarom  een uitvoerige anamnese: een intake gesprek, waarin we samen de klacht en de omstandigheden bespreken. Daarna wordt bepaald welke massages kunnen helpen bij het verlichten van de klacht(en).

Uw verhaal en een uitvoerige anamnese zijn de basis voor de bepaling van het behandeltraject.