Friendly Reflex

Praktijk voor voetreflextherapie, coaching en een luisterend oor....

Overgang: Voetreflextherapie als natuurlijk alternatief

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van de vrouw die in gang wordt gezet door een wijzigende hormoonhuishouding en die meestal start tussen het 45e en 55e levensjaar. Tijdens de overgang worden menstruaties onregelmatig en blijven ze uiteindelijk helemaal weg. De overgang kan echter ook leiden tot allerlei klachten, zoals bijvoorbeeld: opvliegers, nachtzweren, hoofdpijn, en stemmingswisselingen.

Ik hoop voor jou dat je een van de gelukkigen bent die er weinig tot geen last van heeft. Helaas is dit vaak niet het geval. Stress, verkeerde voeding, weinig beweging etc. zorgen vaak voor een verergering van de bovenstaande klachten. Bij erge klachten kunnen er medicijnen en/of hormoontabletten worden voorgeschreven door de arts, maar onderzoek heeft uitgewezen dat daardoor de kans op onder meer trombose, borstkanker en een beroerte toeneemt.

Daarom is te overwegen om op een natuurlijke manier de overgangsklachten aan te pakken.

Word je ’s ochtend moe wakker en ben je op zoek wat je daar aan kunt doen? Wil je van jouw opvliegers af? Denk dan eens aan voetreflextherapie en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Naast de behandeling met voetreflextherapie, geef ik adviezen waardoor de klachten verminderen. Samen nemen we de klachten door en in overleg maak ik een behandelplan om de overgangsklachten aan te pakken. Zo is er een hormoonmassage die alle hormoonorganen activeert en balans brengt. Verder hangt het van jouw klachten af welke massages ik nog meer inzet. Daarnaast bekijken we samen welke adviezen je kunt gaan gebruiken, want ook is er veel te bereiken met een andere leefstijl.

Met voetreflextherapie zullen jouw opvliegers verminderen en je slaap verbeteren, waardoor jouw stemming zal verbeteren. Verder is het fijn wanneer je meer te weten komt wat je er zelf aan kunt doen.

Een behandeltraject duurt over het algemeen 8 tot 10 behandelingen. Na 4 á 5 keer evalueren we de v oortgang.

Zullen we afspreken?